Genç öğrenci sınıfları için 8 ilk ders problemi ve çözümleri

Pearson Languages
İki genç kız okul sırasına oturmuş kitap okuyordu

Yeni bir genç öğrenci grubuyla ilk sınıf, eski ve yeni öğretmenler için sinir bozucu bir deneyim olabilir. Birçoğumuz geceyi sinir, heyecan ve başlama arzusunun bir karışımıyla yıla nasıl olumlu bir başlangıç yapacağımızı düşünerek geçiririz. Bununla birlikte, bazen işler her zaman beklendiği gibi gitmez ve akademik yıl boyunca herkes için olumlu bir sınıf deneyimi sağlamak için bu ilk derslerde birkaç temel kural belirlemek önemlidir.

Ortaya çıkabilecek birkaç yaygın soruna ve okul yılının başında bunlarla en iyi nasıl başa çıkılacağına bakalım.

Küçük öğrenci sınıfları için ilk ders problemleri ve çözümleri
Privacy and cookies

By watching, you agree Pearson can share your viewership data for marketing and analytics for one year, revocable by deleting your cookies.

1. Öğrenciler derse başlamaya hazır değil

Dersin ilk birkaç dakikasının nasıl geçirildiği, dersin nasıl geçtiğini büyük ölçüde etkileyebilir. Öğrenciler ekipmanlarını çıkarmakta yavaş olabilirler ve bu da çok fazla zaman kaybına neden olabilir. Bunu caydırmak için, derslere zamanlanmış bir meydan okuma ile başlayın.

  • Öğrencilere sınıfa geldiklerinde ne yapmalarını istediğinizi söyleyin, örneğin oturun, kitaplarını ve kalem kutularını çıkarın ve sessizce oturun, dersin başlamasına hazır olun.
  • Herkesin bunu yapmasının ne kadar sürdüğünü ve not almasının ne kadar sürdüğünü zamanlayın. Her gün aynısını yapın.
  • Öğrencileri bunu her gün daha hızlı yapmaya teşvik edin. Üç aylık dönemin sonunda bir hedef belirleyebilir ve ona ulaşırlarsa bir ödül teklif edebilirsiniz, örneğin her gün bir dakikadan daha kısa sürede hazır olun.

2. Öğrenciler sınıfta ana dili (L1) konuşurlar

İlkokul öğretmenlerinin karşılaştığı en yaygın sınıf yönetimi sorunlarından biri, onları İngilizcekonuşturmaktır. Bununla birlikte, genç öğrencilerin ara sıra ana dillerini konuşmaları gerekebilir ve L1'in tamamen yasaklanması genellikle en iyi çözüm değildir. Ancak öğrencileri mümkün olan her yerde İngilizce kullanmaya nasıl teşvik edebiliriz?

  • Öğrencilere, gerçekten ihtiyaç duyuyorlarsa L1'de konuşmak için izin istemeleri gerektiğini söyleyin.
  • 3 kelime kuralı — Öğrencilere, İngilizcedilinde bilmiyorlarsa L1'de en fazla üç kelime kullanabileceklerini söyleyin.
  • Tahtaya büyük harflerle İNGİLİZCE yazınız . Birisi L1'de her konuştuğunda, bir harfi silin. Öğrencilere, her harfin bir oyun oynama veya dersin sonunda başka bir eğlenceli aktivite yapma süresini (örneğin 1 dakika) temsil ettiğini söyleyin. Kelimenin tamamı kalırsa, bir oyun seçebilirler.

3. Öğrenciler birbirleriyle anlaşamıyorlar

Öğrencilerin arkadaşlarıyla oturmak istemeleri doğaldır, ancak öğrencilerin farklı insanlarla çalışmayı öğrenmeleri önemlidir. Çoğu öğrenci, yeni biriyle çalışması istendiğinde makul bir şekilde tepki verecektir, ancak bazen çatışmalar ortaya çıkabilir. Rahatsız edici durumlardan kaçınmaya yardımcı olmak için, okul yılının başında aşağıdakiler gibi ekip oluşturma etkinlikleri yapın ve faydalı olacağını düşündüğünüzde bunları yıl boyunca tekrar yapın.

  • Öğrencilerin birbirleri hakkında daha fazla bilgi edinmelerine yardımcı olmak için Arkadaş Bul tombalası gibi buz kırıcı bir etkinlik verin.
  • Öğrencilerin ortak noktalarını öğrenerek birbirleri hakkında daha fazla bilgi edinmelerine yardımcı olun.
  • Balon yarışı. Eşit sayıda öğrenciye sahip iki veya daha fazla takımın sıraya girmesini sağlayın. Her takıma, ellerini kullanmadan bir sonraki öğrenciye vermeleri gereken bir balon verin. Balonu çizginin sonuna kadar geçiren ilk takım kazanır.
  • Takım mektubu/kelime oluşturma. Alfabenin bir harfini söyleyin ve öğrenci çiftlerinin yerde yatan vücutlarıyla onu oluşturmasını sağlayın. Öğrenciler bunu kolayca yapabildiklerinde, örneğin kedi gibi kısa kelimeleri söyleyin ve çiftlerin birleşmesini sağlayın (örneğin, üç çift = altılı grup) ve kelimeyi oluşturmak için harfleri oluşturun.

4. Öğrenciler ne yapacaklarını bilmiyorlar

Talimatlar İngilizce'de verildiğinde, kaçınılmaz olarak ne yapmaları gerektiğini anlamayan birkaç öğrenci olacaktır. Öğrencilerden başlamalarını istemeden önce açık, özlü talimatlar vermek ve etkinliği modellemek çok önemlidir. Öğrencilerin ne yapacaklarını bildiklerini kontrol etmek ve sorunları açıklığa kavuşturmak için:

  • Bir veya daha fazla öğrencinin bir örnek kullanarak gösteri yapmasını sağlayın.
  • Bir öğrencinin L1'deki görevi açıklamasını sağlayın.
  • İlk birkaç dakika içinde görevi yakından izleyin ve öğrencilerin doğru yolda olup olmadığını kontrol edin.

5. Bir öğrenci göreve katılmayı/yapmayı reddediyor

Bu, birçok farklı nedeni olabilen sık görülen bir sorundur. İlk birkaç derste bu utangaçlık olabilir, ancak etkili bir strateji geliştirmek için nedeni erkenden belirlemek önemlidir. Diğer birkaç neden şunları içerebilir:

  • Yanıt vermek veya görevi yapmak için gereken dil eksikliği. Daha düşük seviyedeki öğrencilerin görevi tamamlamalarına yardımcı olmak veya sözlü olmayan bir şekilde yanıt vermelerini sağlamak için farklılaştırma görevleri veya yapı iskelesi sağlayın.
  • İngilizcekonuşma yeteneklerine düşük özgüven . Yine, farklılaşma ve iskele burada yardımcı olabilir. Öğrencilerden tüm sınıfın önünde konuşmaları istenmeden önce küçük gruplar veya çiftler halinde çalışmalarını sağlayın.
  • Konuya ilgi veya katılım eksikliği. Öğrenciler ilgilenmezlerse, söyleyecek hiçbir şeyleri olmaz. Konuyu veya görevi uyarlayın veya devam edin.
  • Kötü bir gün, bir arkadaşla kavga, fiziksel problemler (yorgunluk/açlık/susuzluk) gibi dış sorunlar. Herhangi bir sorun yaşayıp yaşamadıklarını öğrenmek için öğrenciyle özel olarak konuşun. Gerekirse bir görevi "geçmelerine" izin verin ve onlara daha az zorlayıcı bir şey verin.
  • Öğrencileri yapmak istemedikleri bir şeyi yapmaya zorlamamak önemlidir , çünkü bu olumsuz bir atmosfere neden olur ve tüm sınıfı etkileyebilir. Günün sonunda, bir öğrenci bir veya iki görevi atlarsa, uzun vadede başarılarını etkilemeyecektir.

    6. Öğrenciler tekrar tekrar tuvalet/su molası isterler

    Tüm sınıfın aniden gitmesi gerekmeden önce sadece bir öğrencinin tuvalete gitmeyi istemesi yeterlidir. Bu, aksamalara neden olabilir ve dersin akışını durdurabilir. Bunu önlemek için, tuvalet molalarıyla ilgili kurallarınız olduğundan emin olun.

    • Öğrencilerin dersten önce tuvalete gitmeleri gerektiğini bildiklerinden emin olun.
    • Öğrencilerin kendi su şişelerini getirmelerini sağlayın. Şişelerini sınıfta tutmaları için bir alan sağlayabilir (öğrenci isimleriyle etiketleyebilir) ve öğrencilerin bunları günlük olarak çeşme veya muslukta doldurmalarını sağlayabilirsiniz.
    • Herhangi birinin tuvalete gitmeyi gerektirebilecek herhangi bir özel gereksinimi olup olmadığını öğrenin.
    • Öğrenciler huzursuz olduklarında dersin stratejik noktalarında "beyin molaları" verin.

    7. Öğrenciler gerekli materyallere sahip değil

    • Ebeveynlere, öğrencilerin ilk gün ihtiyaç duydukları materyallerin bir listesini verin.
    •  Bir derste özel materyaller gerekiyorsa, öğrencilere birkaç gün önce eve götürmeleri için bir not verin veya okul platformuna bir mesaj gönderin.
    • Öğrenciyi suçlamayın - sınıfa eli boş gelmek için iyi bir nedeni olsun ya da olmasın, bir çocuğun kendini suçlu hissetmesine neden olmak yardımcı olmaz. Ebeveynler için sınıfa materyal getirmenin neden önemli olduğunu açıklayan bir not yazın. 

    8. Öğrenciler dinlemiyor/konuşmuyor  

    Gürültülü bir sınıfınız varsa, dikkatlerini çekmek zor olabilir. Size dikkat etmelerini istediğinizde kullanacağınız bir sinyal ayarlayın. Sinyali duyduklarında veya gördüklerinde, öğrenciler yaptıkları şeyi durdurmalı ve size bakmalıdır. Bazı yaygın sinyaller şunlardır:

    • Elini kaldırmak. Öğrenciler elinizi kaldırdığınızı gördüklerinde ellerini kaldırmalı ve konuşmayı bırakmalıdırlar. Herkes ellerini kaldırarak sessizce oturana kadar bekleyin. Bu, daha büyük çocuklar ve gençler için iyi çalışır.
    • Çağrı ve yanıt dikkat çekiciler. Bunlar, öğrencileri belirli bir şekilde yanıt vermeye teşvik eden kısa ifadelerdir, örn.

    Öğretmen: 1 2 3, gözler üzerimde.

    Öğrenciler: 1 2 3, gözler üzerinizde.

    Eğlenceli olması için birkaç haftada bir yeni bir dikkat çekici tanıtın. Öğrencilerinizin kullanmak için kendi ifadelerini düşünmelerini bile sağlayabilirsiniz.

    • Geri sayımlar. Öğrencilere ne yapmalarını istediğinizi söyleyin ve ondan sıfıra kadar geriye doğru sayın, örn.

    Sıfıra ulaştığımda, hepinizin sessiz olmasına ve bana bakmasına ihtiyacım var. 10, 9, 8 ...

    Sesinizi alçak tutun ve sakince konuşun. Bu, öğrencileri konuşmayı bırakmaya ve heyecan seviyelerini düşürmeye teşvik edecektir.

    • Kısa bir şarkı veya alkış ritmi. Küçük çocuklarda, ders aşamaları arasındaki geçişler için müzik veya şarkı kullanmak etkilidir, böylece her aşamada ne yapacaklarını bilirler. İlkokul çağındaki çocuklar için bir ritim çalın ve tekrar etmelerini sağlayın. Basit bir ritimle başlayın, ardından yavaş yavaş daha uzun, daha hızlı veya daha karmaşık hale getirin.

    Pearson'dan daha fazla blog

    Üzgünüz, görüntülenecek blog yazısı yok.