Öğrenme Özgürlüğü: Pearson, Endonezya'nın öğrencilerini ve eğitimcilerini güçlendirmesine nasıl yardımcı oluyor?

Pearson Languages tarafından (Heather Gilmore)

Endonezya, 20 Eylül 2023 – Teknoloji girişimi kurucusu olarak daha ünlü bir adam, Endonezya'nın eğitim sistemini nasıl dönüştürdü? Pearson vizyonunu gerçekleştirmeye nasıl yardımcı oluyor?

Eğitim, Kültür, Araştırma ve Teknoloji Bakanı, daha çok popüler araç paylaşımı ve teslimat uygulaması Gojek'in mimarlarından biri olarak bilinen Nadiem Makarim, yeni Endonezya Okul Müfredatı Kurikulum Merdeka'yı da yarattı.

Merdeka Belajar veya Özgürleştirilmiş Öğrenme kavramı altında, müfredat 2022'nin başlarında başlatıldı ve 2024'te zorunlu olarak kabul edildi.

Bakan Makarim'in iddialı reformları, okuryazarlık ve aritmetik becerilere vurgu yaparak, öğrenme sonuçlarını iyileştirmeye ve tüm Endonezyalı öğrenciler için daha kaliteli ve daha adil eğitimi teşvik etmeye odaklanıyor.

Bakanlık ofisi, yeni müfredatın hükümet ve bağımsız okullarda zaten geniş çapta benimsendiğini ve öğretmenlerin esnekliğini ve erişilebilirliğini memnuniyetle karşıladığını bildirdi .

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, müfredatın büyük bir kısmı İngilizce. Pearson Languages, yeni müfredatı Global Scale of English eşleme zorluğuna sıçradı çünkü veriye dayalı karar vermenin eğitim sonuçlarını iyileştirdiğini biliyoruz.

İşte bu noktada Mike Mayor ve Pearson Endonezya ekibi devreye giriyor.

Ülke çapındaki öğretmenler ve yöneticilerle aylarca süren istişarelerin ardından, Belediye Başkanı, Pearson Bölge Başkanı Jason Polim ve İş Geliştirme Müdürü Christian (Aan) Puguh Sulistyo ile birlikte bu Eylül ayında bir Global Scale of English Roadshow'a ev sahipliği yaptı.

Medan, Bandung ve Jakarta'daki okullarda düzenlenen roadshow'a Global Scale of English Ortak Okul Programı üyesi 600'den fazla öğrenci ve öğretmen katıldı.

Jakarta'daki "Eğitimde Veriye Dayalı Karar Verme" başlıklı ana lansman etkinliği, bilinçli seçimler yapmak ve eğitim sonuçlarını iyileştirmek için doğru verilerin ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

İzleyiciler ayrıca, ülke çapında kaç okulun Kurikulum Merdeka'yı Global Scale of Englishile eşleştirdiğini ve İngilizce yeterlilik sonuçlarını ölçmek için hayati bir veri kaynağı görevi gördüğünü öğrendi.

Etkinlikler sırasında Sayın Belediye Başkanı, daha fazla yöneticinin okullarında İngilizce artırmaya yardımcı olmak için Global Scale of English nasıl benimseyebileceğini açıkladı.

Belediye Başkanı, " Global Scale of English , öğrencilerin ilerlemesini hızlandırmak için sahip olunması gereken bir araçtır" dedi.

"Öğrenme yolculuklarında tam olarak nerede olduklarını anlayarak, öğrenmelerine odaklanmak için kişiselleştirilmiş hedefler belirleyerek ve ilerlemelerini doğru bir şekilde ölçerek öğrencilerin güvenini artırmak için tasarlanmıştır.

"Türünün ilk örneği. İngilizce dil öğreniminde gerçekten küresel bir standart."

Roadshow sırasında Pearson, Eğitim Bakanlığı danışmanı ve Endonezya UNESCO Ulusal Komisyonu İcra Kurulu Başkanı Bayan Itje Chodidjah'ın Endonezya Büyükelçisi olarak özgeçmişine saygın Global Scale of English unvan daha eklediğini duyurdu. Pearson Languages ekibine hoş bir katkı.

Roadshow, çok daha fazla okulun Global Scale of English ortak olmak için kaydolmasıyla büyük bir başarı elde etti ve çok daha fazlası memnuniyetle karşılandı ve katılmaya teşvik edildi. Daha fazla bilgi için lütfen jason.polim@pearson.com numaralı telefondan Jason Polim ile iletişime geçin.

Pearson Hakkında

Pearson'da amacımız basittir: bir ömür boyu öğrenmeye hayat katmak. Her öğrenme fırsatının kişisel bir atılım için bir şans olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle, yaklaşık 20.000 Pearson çalışanımız, gerçek hayatta etki yaratmak için tasarlanmış canlı ve zenginleştirici öğrenme deneyimleri yaratmaya kararlıdır. Yaklaşık 200 ülkedeki müşterilere dijital içerik, değerlendirmeler, nitelikler ve verilerle hizmet veren dünyanın önde gelen dijital medya öğrenme şirketiyiz. Bizim için öğrenme sadece yaptığımız şey değildir. Biz buyuz. Bizi pearsonplc.com'da ziyaret edin.