Kariyer gelişimi için kısa öğrenme kurslarına, teknoloji ve kişilerarası becerilere meraklı Hintliler: Pearson Skills Outlook raporu

  • Pearson Skills Outlook raporunun ikinci baskısına göre, Y kuşağı ve X kuşağı çalışanları kariyer gelişimleri konusunda iyimser olsa da, Z kuşağının %88'i son üç yılın belirsizliği nedeniyle kariyer yollarını yeniden düşünmek zorunda kaldı
  • Hintlilerin %82'sine göre, İngilizce öğrenmek, çalışanların kariyerlerinde ilerlemeleri için önemli bir dil becerisi olarak ortaya çıkıyor.
  • Yapay Zeka/Makine Öğrenimi, Veri İşleme ve Kodlama/Programlama, 5-10 yıl içinde Hintli işverenler için cazip olacak En İyi Becerilerdir

21 Nisan 2023, Yeni Delhi: 'Çalışan Görünümü' temalı yeni bir Pearson Skills Outlook raporuna göre, Hindistan'daki çalışanların %88'i, işverenler için alakalı ve çekici kalmak için kariyerleri boyunca öğrenmeye ve eğitime devam etmeyi bekliyor.

Beceri Görünümü serisinin ikincisi olan rapor, işgücünün tüm yaşamları boyunca öğrenme ve gelişmeyi bekledikleri ve keşfettikleri için beceri geliştirmeye yönelik tutumundaki değişimi vurguluyor. Rapor için ankete katılan katılımcıların çoğunluğu, yeni bir dil, özellikle de İngilizceöğrenmenin kariyerlerinde ilerlemelerine yardımcı olacağına inanıyor.

Dört ülkede (ABD, UK, Hindistan ve Brezilya) 4.000 kişinin kariyer gelişimleri için hangi becerilere öncelik verdiklerini görmek için anket yaptığı rapor, pazarlar genelinde kısa kursların, işveren destekli eğitimlerin ve üniversite derecelerinin mevcut pozisyonlardan yükselmek için en çok ihtiyaç duyulan yerler olarak görüldüğünü gösterdi. Bunun özellikle Hindistan'da doğru olduğu görüldü, profesyonel kuruluşlardan (%34) ve platformlardan (%34) gelen Sertifikasyonlar , kariyerlerini ilerletmek için ihtiyaç duyulan ilk iki eğitim türü oldu. Bu, sertifika sunan işverenlerin çalışan nüfus için daha çekici görüldüğünü göstermektedir.

Hintli çalışanların yaklaşık 10'da 9'u (%88) güncel kalmak için kariyerleri boyunca öğrenmeye devam etmeyi bekliyor. Hintli katılımcıların yarısından fazlası (%75), işverenlerinin beceri kazandırmayı bir fayda olarak sunduğunu ve bu faydayı sunan işçilerin yaklaşık 10'da 9'unun (%92) avantaj sağladığını belirtti. Demografi genelinde çalışanlar için Eğitim Future İlgi, Kısa Ders kitapları (%80), Dil öğrenimi programları (%83) ve Kimlik Bilgileri / Rozetler (%75) için bir tercih göstermektedir. Bu nedenle, işverenlerin işyerinde fayda olarak daha fazla kurs sunmaya başlama olasılıkları daha yüksektir.

ABD, UKve Hindistan'daki tüm nesillerde, karar verme ve problem çözme gibi insan becerileri, kariyer gelişimi için ihtiyaç duyulan en önemli becerilere ve şu anda geliştirilmekte olan becerilere hakimdir. Hindistan'da AI/ML, veri işleme ve kodlama gibi teknik beceriler de, özellikle geleceğin becerileri göz önüne alındığında, yaş grupları arasında önceliklerdir. Gelecekte ilgi çekici en iyi insan becerilerine bakıldığında, dil becerileri Z kuşağı Hintli işçiler için en üst sırada yer alıyor. Hintlilerin %85'ine göre, İngilizce geliştirmek, çalışanların kariyerlerinde ilerlemeleri için kilit bir beceri olarak ortaya çıkıyor.

Raporda ayrıca, Y kuşağı ve X kuşağı çalışanlarının mevcut kariyer gelişimlerine yönelik olumlu duygular sergilerken, Z kuşağının %88'inin son üç yılın belirsizlikleri nedeniyle kariyer yollarını yeniden düşünmek zorunda kaldıkları tespit edildi. Z kuşağı çalışanlarının ayrıca Y kuşağına kıyasla iş piyasasının durumu hakkında daha az iyimser hissetme olasılıkları daha düşüktü ve X kuşağına kıyasla aktif olarak yeni bir iş arama olasılıkları daha yüksekti.

"Todayherhangi bir modern organizasyonun başarısı, işgücünün başarısına bağlıdır. Bununla birlikte, endüstriler ve pazarlar arasında üretkenlik üzerinde doğrudan etkisi olan kalıcı bir beceri açığı vardır.

iş büyümesi ve yenilik. İnternetin yaygınlaşması ve AI/ML ve veri bilimi gibi yeni teknolojilerin ortaya çıkmasıyla birlikte, işgücünün yalnızca yeni teknik becerileri değil, aynı zamanda işlerini daha etkili hale getirecek insan becerilerini de öğrenmesi gerekiyor. Becerilere Bakış Raporu, Hintli işçilerin beceri geliştirme zorunluluklarının çok iyi farkında olduklarını ve güvenilir öğrenme ve gelişim yolları aradıklarını açıkça ortaya koyuyor.

Pearson'da misyonumuz, yüksek teknolojiden spora kadar geniş bir kurs portföyünde çevrimiçi İngilizce dil öğrenme araçlarına, kısa kurslara ve dijital sertifikalara erişim sağlayarak iş gücünün öğrenme yolculuğunu hızlandırmaktır." dedi Michael Howells, Başkan, İş Gücü Becerileri, Pearson.

Pearson'ın Becerilere Bakış serisi, işverenlerin ve çalışanların beceri geliştirme trendleri konusunda güncel kalmalarına ve teknoloji odaklı bir dünyaya uyum sağlamalarına yardımcı olmak için modern iş gücünün acil ihtiyaçlarına ilişkin hayati bilgiler sağlar. İlk Beceri Görünümü raporu, bir işverenin bakış açısından en çok talep gören becerileri incelerken, bu ikinci çalışma, Çalışan Görünümü, bir çalışanın merceğinden becerilere bakıyor.

Pearson Hindistan Hakkında:

Pearson'da amacımız basittir: bir ömür boyu öğrenmeye hayat katmak. Her öğrenme fırsatının kişisel bir atılım için bir şans olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle 20.000 Pearson çalışanımız, gerçek hayatta etki yaratmak için tasarlanmış canlı ve zenginleştirici öğrenme deneyimleri yaratmaya kararlıdır. Yaklaşık 200 ülkedeki müşterilere dijital içerik, değerlendirmeler, nitelikler ve verilerle hizmet veren dünyanın lider öğrenme şirketiyiz. Bizim için öğrenme sadece yaptığımız şey değildir. Biz buyuz. Bizi www.pearsonplc.com'da ziyaret edin

Medya İletişim:

Daha fazla bilgi için lütfen iletişime geçin: Bhavya Suri on bhavya.suri@pearson.com