Pearson, Avrupa Diller Günü'nü kutlamak için Fransızca, İtalyanca ve İspanyolca dillerinde türünün ilk örneği olan Küresel Dil Ölçeği'ni başlattı

Londra, Büyük Britanya, 26 Eylül 2023 – Dünyanın lider öğrenme şirketi Pearson, farklı dillerde dil öğrenimine benzersiz bir netlik ve basitlik getirecek, türünün ilk örneği olan Küresel Dil Ölçeğini (GSL) piyasaya sürdü. Küresel Diller Ölçeği başlangıçta Fransızca, İtalyanca ve İspanyolca'yı kapsayacak, ardından Almanca ve diğer dilleri takip edecek.

Öğrenciler ilk kez Pearson'ın 10'dan 90'a kadar olan basit ölçeğini kullanarak Fransızca, İtalyanca ve İspanyolca dillerinde yeterliliklerini ölçebilecek ve öğrenme ilerlemelerini takip edebilecekler. Öğrenciler, artık farklı dillerdeki yeterliliklerini ortak bir ölçekte belirleyebildikleri, kendilerine kişiselleştirilmiş öğrenme hedefleri belirleyebildikleri ve başlangıç seviyesinden akıcılığa geçerken ilerlemeyi kıyaslayabildikleri için fayda sağlar.

Öğretmenler ve kurumlar, Pearson'ın Küresel Dil Ölçeği'ni kullanarak öğretim kaynaklarını hızlı ve verimli bir şekilde geliştirebildikleri ve öğretmenler tarafından sıklıkla belirtilen zaman ve kaynak kısıtlamalarının üstesinden gelebildikleri için fayda sağlar. Öğretmenlerin her dilde net öğrenme hedeflerini özetleyen ders planları ve öğreticiler oluşturmaları için ücretsiz materyaller artık mevcuttur. Çerçeveler, öğretmenlerin dersleri ve çalışma kurslarını planlamasına, mevcut dil yeterlilik seviyelerini değerlendirmesine, ilerlemeyi ölçmesine, hedefler belirlemesine ve her öğrencinin öğrenme yolculuğunu kişiselleştirmesine olanak tanıyacaktır.

Küresel Diller Ölçeği, daha fazla öğrenciye dil öğrenmenin yeni ve yenilikçi bir yolunu sunarak Pearson'ın daha da geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacaktır. Pearson'ın amiral gemisi Global Scale of English ile aynı tasarım ilkeleri ve uzmanlığı üzerine inşa edilmiştir - dünya çapında milyonlarca İngilizce dil öğrencisi ve öğretmeni tarafından kullanılan, dünya çapında tanınan bir değerlendirme ve yeterlilik çerçevesi.

Pearson İngilizce Dil Learning Başkanı Gio Giovannellişunları söyledi:

"Günümüzün küreselleşmiş ekonomisinde dil öğrenmek çok önemli. Şu anda tahminen 1,5 milyar insanın İngilizce öğrendiğini ve dünya çapında milyonlarca insanın şu anda Fransızca ve İspanyolca gibi dilleri öğrendiğini veya öğrenmek istediğini biliyoruz.

"Küresel Diller Ölçeği, türünün ilk dil ölçeğidir ve bugün Avrupa Diller Günü'nde başlatmaktan inanılmaz derecede gurur duyuyoruz. Umarız çok daha fazla insan, başka bir dilde iletişim kurmanın keyfini keşfetmek için yenilikçi Pearson dil öğrenme çözümlerimizi kullanabilir."

Pearson, 2024 yılı boyunca Küresel Dil Ölçeği'ni Mondly by Pearson, Versant by Pearson değerlendirmeleri ve Wizard by Pearson dil okulları gibi ürünleri aracılığıyla doğrudan tüketicilere ve işletmelere sunacak. Örneğin, Mondly by Pearson uygulamasını kullanan müşteriler, günlük derslerinde ilerledikçe ilerlemelerini Küresel Dil Ölçeğine göre kontrol edebilecekler.

Editörlere notlar

Pearson bugün, Küresel Diller Ölçeği'nin arkasındaki metodolojiyi ve bunun Global Scale of Englishile ilişkisini detaylandıran yeni bir araştırma yayınladı.

Pearson Hakkında

Pearson'da amacımız basittir: bir ömür boyu öğrenmeye hayat katmak. Her öğrenme fırsatının kişisel bir atılım için bir şans olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle, yaklaşık 20.000 Pearson çalışanımız, gerçek hayatta etki yaratmak için tasarlanmış canlı ve zenginleştirici öğrenme deneyimleri yaratmaya kararlıdır. Yaklaşık 200 ülkedeki müşterilere dijital içerik, değerlendirmeler, nitelikler ve verilerle hizmet veren dünyanın önde gelen dijital medya öğrenme şirketiyiz. Bizim için öğrenme sadece yaptığımız şey değildir. Biz buyuz. Bizi pearsonplc.com'da ziyaret edin.