Pearson'ın PTE Testleri, Hindistan'ın Küresel Hareketliliği Sayesinde %90 Hacim Artışıyla Popülerlik Kazanıyor

Yeni Delhi, 4 Nisan 2023 – Pearson'ın en son mali raporuna göre, Pearson PTE testlerinin hacmi 2022'de %90 arttı ve Hindistan, sınırların yeniden açılması ve ülkedeki pazar payının artmasıyla artan küresel hareketlilik nedeniyle bu küresel büyümede önemli bir rol oynadı. 

PTE , yurtdışında okumak, çalışmak veya göç etmek isteyenler için bilgisayar tabanlı, yapay zeka destekli, İngilizce bir dil sınavıdır. Adayların okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini iki saatlik tek bir değerlendirmede test eder. Adaylara İngilizce dil yeterliliklerini kanıtlamanın en hızlı, en adil ve en esnek yolunu sunar.

Son zamanlarda, PTE , Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Canada (IRCC) tarafından ekonomik göç için İngilizce dil yeterliliğini kanıtlamanın bir yolu olarak belirlenmiştir. 

Hindistan'da PTE 'nin artan popülaritesi hakkında yorum yapan Pearson İngilizce Dil Learning Başkanı Giovanni Giovannelli şunları söyledi: "Hindistan'daki PTE testimize olan talepteki önemli artışı görmekten mutluluk duyuyoruz. Küresel hareketlilik için önemli bir itici güç olarak İngilizce dil yeterliliğinin önemini yansıtıyor. Puanlama için en son AI teknolojisi kullanılır; Biyometrik veri toplama, gelişmiş güvenlik önlemleri sağlar ve testin konuşma öğesi için ses tanıma yazılımı uygulanır. Bu son teknolojiler, insanların İngilizce dil yeterliliklerinin tarafsız ve son derece doğru bir şekilde test edilmesini sağlıyor."

2022 Hindistan PTE testi verilerine göre, Hindistan'daki sınava girenlerin %58'i lisans programlarına otururken, %34'ü lisansüstü dersleri tercih etti. 2022'de Hintli sınava girenler için ilk beş çalışma alanı arasında İşletme ve Yönetim, Beşeri Bilimler ve Sanat, Bilgi Teknolojisi ve Mühendislik yer aldı. Özellikle, veriler, Hintli kadınların yurtdışında eğitim almak için sınava girenlerin %39'unu ve iş veya göç amacıyla sınava girenlerin %43'ünü oluşturduğunu vurgulamaktadır.

Pearson India ayrıca, Hindistan'da PTE tanıtmak için ünlü aktör Vicky Kaushal ile ortaklaşa Kar Befikar PTE güçlü bir dijital kampanya başlattı. PTE Kar, Befikar, Hindistan dışında okumak isteyen öğrenciler ve profesyoneller için ilham verici küresel hareketliliğe odaklanmaktadır. Kampanyada Pearson Test of English (PTE), yapay zeka puanlamasını içeren dijital bir değerlendirme olarak öne çıkıyor ve yurtdışında okumak, çalışmak veya yaşamak isteyen bireyler için daha hızlı, daha adil ve daha basit bir deneyim sunuyor. 
 

Pearson Hakkında:
Pearson'da amacımız basittir: bir ömür boyu öğrenmeye hayat katmak. Her öğrenme fırsatının kişisel bir atılım için bir şans olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle 20.000 Pearson çalışanımız, gerçek hayatta etki yaratmak için tasarlanmış canlı ve zenginleştirici öğrenme deneyimleri yaratmaya kararlıdır. Yaklaşık 200 ülkedeki müşterilere dijital içerik, değerlendirmeler, nitelikler ve verilerle hizmet veren dünyanın lider öğrenme şirketiyiz. Bizim için öğrenme sadece yaptığımız şey değildir. Biz buyuz. Bizi www.pearsonplc.com'da ziyaret edin .

Medya İletişim:
Daha fazla bilgi için lütfen iletişime geçin: bhavya.suri@pearson.com'de Bhavya Suri.