Araştırmalar, geleceğin İngilizce öğretmenlerinin eğitimindeki boşlukları ve dil yeterlilik zorluklarını gösteriyor

Sao Paulo, 15 Mart 2023

•  Pearson ve Brasília'daki Birleşik Krallık Büyükelçiliği'nde başlatılan Amerikalılar Arası Diyalog tarafından sunulanYurt dışı eğitim, Brezilya'da dil öğretiminin önündeki ana engelleri teşhis ediyor ve hem kamusal hem de özel alanlarda iyileştirmelerin ana hatlarını çizmeye yardımcı oluyor.

• Kalabalık sınıflar ve pratik olmayan sınıflar, Dil ve Edebiyat öğrencilerinin İngilizce diline vurgu yaparak bildirdikleri başlıca engeller arasındadır.

• Ankete katılan kurumların hiçbiri mezuniyet şartı olarak yeterlilik belgesi talep etmemektedir. Ders konularının sadece %25'i İngilizce'daki uygulamalara odaklanmaktadır.

Geçen Salı (14 Mart) Brasília'daki Birleşik Krallık Büyükelçiliği'nde başlatılan bir araştırma, İngilizce dil yeterliliğindeki Brezilyalı Dil ve Edebiyat öğrencilerinin sınıftan ayrılıp öğretmen olduklarında öğretmeye hazır hissetmediklerini gösteriyor. Kursu tamamlamak için dilde yeterlilik göstermek gerekli değildir. Ek olarak, lisans dersi konuları genellikle ağırlıklı olarak teorik bir önyargıya sahiptir: konuların sadece %25'i pratik veya teknik derslere odaklanır. Bunlar, dünyanın en büyük eğitim şirketi olan Pearson tarafından kar amacı gütmeyen kuruluş The Interamerican Dialogue ile ortaklaşa yürütülen "Brezilya'da İngilizce Öğrenme" anketinin sonuçlarından bazıları.

Öğrencilerin% 72'si, Mato Grosso ve Minas Gerais'de İngilizce vurgu yaparak Edebiyat dersi veren 18 üniversite kampüsünde görüşüldü. Bu eyaletlerin seçimi, yeni Ulusal Ortak Müfredat Tabanı (BNCC) ve Yeni Ortaokul – Lise Okulu tarafından önerilen müfredat reformu doğrultusunda İngilizceöğretimine yönelik farklılaştırılmış politikaları tarafından motive edildi. Çalışmanın amacı, hem kamusal hem de özel alanda öğretme-öğrenme sürecinin iyileştirilmesine katkıda bulunmak için bu eyaletlerde dilin öğretime dahil edilmesine makro bir bakış açısı sağlamak ve olası boşlukları teşhis etmektir. Materyalin tamamını buradan inceleyebilirsiniz.

"Brezilya'da, Enem'deki (Ulusal Lise Sınavı) isteğe bağlı İngilizce bölümü dışında, disiplin ulusal değerlendirmelere dahil edilmediğinden, eğitim sistemlerinde kaliteli İngilizce öğretimi yapmak hala bir zorluktur. Araştırma, ülkedeki İngilizce öğretimine genel bir bakış getirmekte, temel ulusal politikaları incelemekte ve temel amacı önemli iyileştirmeler önermektir. Brezilya'daki Pearson'da İngilizce ve Hükümet İlişkileri Direktörü Gustavo Jorge, "Dil, ülkede son yıllarda, özellikle de konunun lisede - 6. yıldan itibaren - tüm devlet ve özel okullarda zorunlu olarak dahil edilmesiyle daha büyük önem kazanmıştır" diyor.

Ankette, öğrencilerin yurtdışında eğitim görmekten elde edebilecekleri büyüme fırsatının farkında olmalarına rağmen, değişim programları aracılığıyla, üniversitelerin bu anlamda sınırlı olduğu ve bu tür bir ortaklık sunanların nadir olduğu belirtildi. Gustavo'ya göre, bir bedeli olsa da, bu tür bir deneyim, herhangi bir profesyonel için, özellikle de uluslararası bir üniversitede İngilizce okumaya kendini adamış bir öğrenci için dönüştürücü bir potansiyele sahiptir.

Brezilya'daki İngiliz Hükümeti için İngilizce öğretimi öncelikli alanlardan biridir. Tesadüf değil, UK Büyükelçiliği lansman etkinliğine ev sahipliği yapıyor ve araştırmanın yürütülmesinde Pearson ve Amerikalılar Arası Diyaloğu destekliyor.

"Yeni bir dil öğrenmek, her birimizin kişisel gelişimi için çok önemlidir. Özel İngilizcedurumunda, birçok kapıyı açabilen ve yaşamları değiştirebilen bir beceridir. Brezilya'da yetenek geliştirmek çok önemlidir. Pearson liderliğindeki bu araştırma, öğretmenlerin eğitimde karşılaştıkları bazı zorlukları anlamamıza yardımcı oluyor.

Bunlar, öğretme-öğrenme sürecini iyileştirmek için kamu politikalarının ve ortaklıkların oluşturulmasına katkıda bulunabilecek verilerdir. Daha nitelikli öğretmenlerle, İngilizce diline hakimiyet daha fazla insan için erişilebilir bir araç olacaktır" diyor Birleşik Krallık'ın Brezilya Büyükelçi Yardımcısı Melanie Hopkins.

Çok fazla sonuç var

Görüşülen kişilerin çoğu kadın, en az bir mezuniyet veya uzmanlık derecesine sahip ve yoğun bir iş yükü ile İlköğretim ve Orta seviyelerde öğretmenlik yapıyor. Birden fazla okulda çalışmaları, İngilizce diğer derslerin öğretimiyle uzlaştırmaları yaygındır.

Portekizce, öğrencilerle iletişim kurmak için kullanılan dildir ve çoğu kendilerini öğretmek için yalnızca kısmen nitelikli olarak görür. Öğretmenler kendilerini konuşmaya ve dinlemeye daha az hazır görürler ve yazma becerilerine daha fazla güvenirler.

Son olarak, katılan 13 kurumdan hiçbirinin mezuniyet için bir gereklilik olarak İngilizce yeterliliğinin belgelendirilmesini gerektirmediği sonucuna varılmıştır. Tüm kurumlar için dersi tamamlamanın şartları, öğrencilerin dersleri geçmesi ve gerekli iş yükünü karşılamasıdır.

Minas Gerais ve Mato Grosso arasındaki farklar

Minas Gerais, "Caminhos para Educadores" programı aracılığıyla pedagojik bilgilerini geliştirmeye odaklanan İngilizce öğretmenler için bazı özel eğitim kursları geliştirirken ve lise öğrencileri için dile odaklanan bir eğitim yolu oluşturmayı amaçlarken, Mato Grosso İngilizce devlet okullarında (eyalet ve belediye) ilkokulun tüm sınıflarında uyguladı ve "Daha İngilizce" programını başlattı. öğretmenlere ve öğrencilere yardımcı olacak kaynaklarla. Pearson, Mato Grosso'daki Eğitim Bakanlığı için danışmanlık sağlayan ve eğitim ve öğretim materyalleri sağlayan şirkettir.

Bu iki eyalette, öğrencilerin bütünsel gelişimi için çok önemli bir konu olarak İngilizce dilinin öğretimini vurgulamak için temeller atıldı. Bununla birlikte, mükemmelliğe ulaşmak için hala sıkı çalışmaya ve kaynaklara ihtiyaç vardır.

Fırsat -lar

Belgeye göre, belirlenen zorluklardan gelecekte İngilizce dilinin öğretimi için yeni bakış açıları açılıyor. Future öğretmenleri, kursun sonunda yeterliliklerini geliştirmek ve becerilerini kanıtlamak için daha fazla şansa sahip olmalıdır.

Ek olarak, sadece yazma ve okuma (en sık ele alınan konular) değil, dinleme ve konuşma gibi pedagojik becerilerin daha iyi geliştirilmesi açısından ele alınması gereken bir boşluk vardır. Kurumsal bir bakış açısından, Devlet ve Belediye Eğitim Departmanları, okullar ve iyileştirme önerileri sunan organlarla bağları güçlendirmek önemlidir.

Eğitim sekreterliklerinin ve MEC'in de ev ödevleri vardır ve diğer şeylerin yanı sıra, öğretimin ilerlemesini ve kalitesini değerlendiren ölçütlerle öğrenciler için İngilizce yeterlilik referanslarını tanımlayabilir; Öğretmenlerin sınıfta daha fazla öğrenme teknolojisine sahip olmaları için araçlar, kaynaklar ve alanlar sağlayarak okulların ve üniversitelerin altyapısını iyileştirmenin yanı sıra, özellikle İngilizce öğretmenler için sürekli eğitim kursları teklifini genişletin.

Ve son olarak, araştırma, BNCC ile uyumlu İngilizce müfredatının uygulanmasında teknik ekipleri ve öğretmenleri desteklemek için geliştirilen, Brezilya Lisesi için önerilen yeni bir model olan BNCC girişimindeki İngilizce destekleme ve uygulama ihtiyacını pekiştiriyor.

TEMAS

Weber Shandwick - www.webershandwick.com.br

Letícia Santos ve Paula Resende - pearson-br@webershandwick.com

UK Büyükelçiliği - https://www.gov.uk/world/organisations/british-embassy-brazil.pt

Mário Cajé - Basın ve Kamu Diplomasisi Müdürü -

Yeni sekme açar." href="mailto:mario.caje@fcdo.gov.uk" target="_blank">mario.caje@fcdo.gov.uk | (21) 97283-5008