Pearson araştırması, Avustralya ekonomisine vasıflı göçmen katkısının ulusal ortalamayı aştığını ortaya koyuyor

Australia, 21 Mart 2024: Dünyanın önde gelen öğrenim şirketi Pearson'ın yeni araştırması, göçmenlerin Avustralya ekonomisini ve yaşam tarzını yönlendirdiğini ve ülkenin en kritik sektörlerini doldurma konusunda ulusal ortalamayı geride bıraktığını ortaya koyuyor.

Pearson' PTE da Küresel Paydaş İlişkileri Başkan Yardımcısı Sasha Hampson'a göre, "Veriler, beceri eksikliği ve azalan üretkenlik artışı ve yavaşlayan bir ekonomi gibi daha yeni zorluklarla karşı karşıya kalmaya devam ederken, göçmenlerin Avustralya ekonomisini desteklemek için gerekli olduğunu ortaya koyuyor."

Pearson Göçmen ve Öğrenci Yurt dışı eğitim (PMASS), tüm vize sınıfları için İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanmış, dünya çapında tanınan bir İngilizce yeterlilik sınavı olan Pearson's Test of İngilizce Academic (PTE) sınavına giren 3000'den fazla Avustralya vize başvuru sahibini analiz etti.

Pearson, göçmenlerin ekonomik, sosyal ve kültürel katkılarını ve Avustralyalıların 'Büyük Avustralya Rüyası' konusundaki ortak anlayışını şekillendirmedeki rolünü anlamak için araştırmayı yürüttü.

Hükümetin Migration Stratejisine göre en az kaynağa sahip alanlara uygun olarak, PMASS, PTE alan göçmenlerin önemli alanlarda istihdam edilme olasılığının daha yüksek olduğunu tespit etti. Genel nüfusa kıyasla PTE sınava girenlerin sayısı iki kattan fazla yaşlı ve engelli bakımındaydı (%3,6'ya karşı %1,4), dört kat daha fazla kayıtlı hemşire (%8,6'ya karşı %2,1) ve yedi kat daha fazlası yazılım ve uygulama programlamadaydı (%6,3'e karşı %0,9).

Sasha Hampson şunları söyledi: " 2023 Beceri Öncelik Listesine göre, mesleklerimizin üçte birinden fazlası kıtlık içinde (%36), bu da bir önceki yıla göre (%31) daha kötü. Kendileri de vasıflı işçi olacak vasıflı göçmenler ve uluslararası öğrenciler, Australiaekonomisi ve yaşam tarzı için bir umut ışığıdır."

Araştırmadan elde edilen ek bulgular, göçün karşılıklı faydasını - göçmenlerin Avustralya ekonomisine ve sosyal dokusuna kattığı değeri - ve aynı zamanda göçmenlerin Australiagördükleri değeri de vurgulamaktadır:

  • Göçmenlerin ekonomiye katkıları artıyor ve PTE sınavına girenler, yerleşimden altı ay sonra Avustralya maaş medyanına yılda 20 bin dolar daha kazanıyor ve bu da daha geniş ekonomiye akış etkisi yaratıyor. Bir OECD raporu, göçmen girişinin daha yüksek olduğu bölgelerin kişi başına 1,5 bin dolarlık bir ekonomik fayda elde ettiğini ve üretkenlik seviyelerinde bir artış gördüğünü öne sürüyor.
  • Australia, PTE sınava girenlerin %91'inin Australia'da hoş karşılandığını hissettiği açık kollar ülkesidir.
  • Kadınlar Australia bir özgürlük ülkesi olarak görüyor ve kadınların Australia 'da yaşamaktan elde ettikleri bağımsızlığa değer verme olasılıkları daha yüksek (erkeklerin %11'ine karşı %5'i).
  • Göçmenler Australia'daki geleceklerinden umutlu: Göçmenlerin hedefleri, kaliteli eğitim olanakları (% 21), iyi iş fırsatları (% 17), istihdam / kariyer gelişimi (% 16), eğitim (% 10) ve diğer faktörler nedeniyle çalışma vizesi sahipleri için ulaşılabilir.
  • PTE sınavına girenlerin %97'sine göre İngilizce öğrenmek, olumlu göçmen deneyimleri için çok önemlidir ve üçte ikisinden fazlası, Avustralya kurallarını ve düzenlemelerini anlamalarına yardımcı olduğu (%67), istihdama girmelerine yardımcı olduğu (%66) ve daha geniş toplulukla bağlarını artırdığı (%63) için bunun önemli olduğunu kabul etmektedir.

Bu bulgular, Pearson'ın vize testlerinde etkili dil testinin hem meşru göç hem de daha sonra göçmenlerin entegrasyonu ve Australia'daki olumlu deneyimleri için ne kadar önemli olduğuna dikkat çeken 'Avustralya Rüyaları' adlı teknik incelemesini yansıtıyor. Beyaz kitap, PMASS tarafından bilgilendirildi ve Sidney, Brisbane ve Melbourne'deki odak gruplarında gerçekleştirilen ve PTE almanın ve Australia 'ya taşınmanın hayatlarını nasıl daha iyi hale getirdiğine dair hikayeleri ortaya çıkaran 30'dan fazla test katılımcısıyla yapılan röportajlar.

Makale, Uyum Haftası'nın bir parçası olarak Beceri ve Eğitim Bakanı Brendan O'Connor tarafından bugün Parlamento Binası'nda Sasha Hampson ve sınava girenler Nadia Mofrad ve Eric John de Guzman'ın ev sahipliğinde başlatılacak.

İran'dan Test alıcı Nadia Mofrad şunları söyledi: "Australia'daki kültürel kapsayıcılık ve bireysel özgürlüklere saygı anlayışı beni sadece hoş karşılanmakla kalmadı, aynı zamanda değer verilmiş hissettirdi. Pazarlamacı ve içerik yaratıcısı olan bir öğrenci olarak, sonunda finansal bağımsızlığa doğru kendi yolumu çizdim ve kendi Avustralya Rüyamı inşa etmeme yardımcı olmak için en önemli olan İngilizce dili geliştirmekti.

Filipinler'den bir göçmen olan Eric John de Guzman şunları paylaştı: "Başlangıçta eğitim alanında yüksek lisans yapmak için Australia 'a geldim. Burada iki yıl yaşadığım için derin bir kapsayıcılık ve aidiyet duygusu hissediyorum. Australia 'e ve 'e yaptığım yolculuk bana İngilizceöğrenmenin değerini gösterdi. Bir öğretmen olarak başarılı olmama yardımcı oldu ve diğer Avustralyalılarla gerçek bağlantılar kurmam için bana güven verdi."

Sasha Hampson şunları ekledi: "Vasıflı işçiler ve uluslararası öğrenciler, Australia'nin ekonomisi, eğitim sistemi ve yaşam tarzı için çok önemlidir. Bu araştırma, Australia ve 'Avustralya Rüyası' hakkındaki kolektif anlayışımıza sağladıkları olumlu katkıların kanıtıdır.

"Ortak dil, bu hikayelerin ve hayallerin ifade edilmesini desteklemede önemli bir rol oynuyor. Australia göçe bağımlı olmaya devam ettikçe, gelecekteki göçmenlerin Avustralyalılar olarak değer verdiğimiz şeyleri sürdürebilmelerini sağlamak için güvenilir, güvenli ve güvenilir İngilizce testlerinin yapılması hayati önem taşımaktadır - çeşitlilik, kapsayıcılık, fırsat, vasıflı, kaynaklı bir işgücü ve güçlü ekonomi.

-BİTER-
 

Editörlere Notlar

Nadia, Eric ve Sasha röportajlar için hazır.
Migration Expert Abul Rizvi de yorum için kullanılabilir.

Medya İletişim
Adı: Yvette Hammerschmidt
Şirket: Thrive PR
E-posta: yvette.hammerschmidt@thrivepr.com.au
Telefon Numarası: 0423 121 031

Metodoloji

Araştırma şirketi Insightfully tarafından yönetilen Pearson Avustralya Göçmen Anketi, 2017-2023 yılları arasında Pearson Test of English Academic'te 50 puan ve üzeri puan alan ve şu anda Australia'da ikamet eden 3001 göçmenle anket yaptı. Çalışma, göç ve öğrenci göçmen deneyimlerini, rakip testlerle karşılaştırıldığında Pearson Test of English Akademik ile ilgili deneyimleri ve Federal Hükümetin Avustralya Göçmenleri Sürekli Anketi (CSAM) ile karşılaştırmayı araştırdı. Anket Kasım 2023'te çevrimiçi olarak gerçekleştirildi ve veriler yaş, cinsiyet, test puanı ve teste girme nedenine göre ağırlıklandırıldı. Bu anketteki 'CSAM' değişkeni, İçişleri Bakanlığı'nın 'Kohort 6 Raporu - Giriş anketi - 2018'in 'Kohort 6'sına katılan yüksek vasıflı göçmenlerle büyük ölçüde karşılaştırılabilir.


Pearson Hakkında
Pearson'da amacımız basittir: bir ömür boyu öğrenmeye hayat katmak. Her öğrenme fırsatının kişisel bir atılım için bir şans olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle yaklaşık 20.000 Pearson çalışanımız, gerçek yaşam etkisi için tasarlanmış canlı ve zenginleştirici öğrenme deneyimleri yaratmaya kendini adamıştır. Yaklaşık 200 ülkedeki müşterilere dijital içerik, değerlendirmeler, nitelikler ve verilerle hizmet veren dünyanın lider öğrenme şirketiyiz. Bizim için öğrenme sadece yaptığımız şey değildir. Biz buyuz. Bizi pearsonplc.com'da ziyaret edin.

Pearson Test of English (PTE) Hakkında
Pearson Test of English (PTE), dünya çapında eğitim başvuruları ve Australia, UK, New Zealandve Canada'da çalışma ve göçmenlik için vize başvuruları için güvenli İngilizce dil testi sağlar. Her yıl on binlerce insan, İngilizce yeterliliklerini hızla kanıtlamalarına yardımcı olması ve gelecekteki yaşamlarının ve kariyerlerinin kapılarını açması için PTE güveniyor.